Sijoittamattomat varat

Talletussuoja tarkoittaa, että valtio korvaa sinulle enintään 1 050 000 SEK, jos taho, johon olet tallettanut rahasi, menee konkurssiin (maksukyvyttömyys). SaveLend tarjoaa sijoittajille maksutilin alustalle sijoitettavien varojen talletuksia varten. SaveLendin tilit ovat Handelsbankenissa, ja valtion talletussuoja koskee Handelsbankenia, ei SaveLendiä. Tämä tarkoittaa, että SaveLendin maksutilillä olevat sijoittamattomat varasi on suojattu 1 050 000 SEK:n summaan asti Handelsbankenin maksukyvyttömyystilanteessa.

Huomaa, että talletussuoja on asiakas- ja pankkikohtainen. Jos siis olet myös Handelsbankenin asiakas ja sinulla on rahaa Handelsbankenin tilillä, sijoittamattomat SaveLend-varasi lasketaan yhteen Handelsbankenilla olevien varojesi kanssa, jos talletussuoja tulee ajankohtaiseksi (ja suojan kattama kokonaissumma on edelleen enintään 1 050 000 SEK).

SaveLendin maksukyvyttömyystilanteessa talletussuojaa ei sovelleta, mutta SaveLendin toimintaan sovelletaan lakisääteistä vaatimusta pitää vastaanotetut varat aina erillään omista varoista, eli niin sanottu erottamisoikeus on aina voimassa. Sijoittamattomat varasi on näin ollen aina suojattu ja sinulla on oikeus saada ne itsellesi SaveLendin maksukyvyttömyystilanteessa. Kyseiseen erottamisoikeuteen ei sovelleta mitään enimmäisrajaa.

 

Sijoitetut varat

Jos sinulla on alustalla sijoitettua rahaa, sinulla on sopimusperusteinen saatava suoraan lainanottajia kohtaan. Näin ollen lainanottajilla, ei SaveLendillä, on velvollisuus maksaa sinulle rahat takaisin. SaveLendin maksukyvyttömyys ei vaikuta kyseiseen velvoitteeseen, joten sinulla on edelleen oikeus saada lainanottajilta maksuja niin kuin ennenkin. Tällaisessa tilanteessa SaveLend antaa alustan ylläpidon jatkamisen toisen osapuolen tehtäväksi, mikä varmistaa, että lainanottajien maksut sijoittajille voivat jatkua tavalliseen tapaan.

Lue lisää Turvallisuus ja riskit